1/2 لتر ماء 1/2 كيلو سكر 150جم عسل جلوكوز 75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء ملعقة صغير ملح ليمون 5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
الطريقة
نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب
طريقة عمل السمسمية والفولية والحمصية والبندقية واللوزية لشيف حسن
عدل سابقا من قبل المديره في الجمعة فبراير 11, 2011 4:00 pm عدل 1 مرات
المديره Admin
عدد المساهمات : 311 تاريخ التسجيل : 22/06/2009
موضوع: رد: بمناسبه المولد النبوى الشريف حلويات للمولد الجمعة فبراير 11, 2011 3:45 pm
وده فيديو الملبن للى محتاجاه
وده رابط لمدونه فيها مجموعه اكلات وحلويات كتيره فيديو يارب تعجبكم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المديره Admin
عدد المساهمات : 311 تاريخ التسجيل : 22/06/2009
موضوع: رد: بمناسبه المولد النبوى الشريف حلويات للمولد الجمعة فبراير 11, 2011 3:46 pm